Τι είναι το MatiaStaNea.GR;

Το MatiaStaNea.GR είναι μία υπηρεσία στο internet η οποία συλλέγει ειδήσεις από διάφορες πηγές (εφημερίδες, περιοδικά, blogs) στο διαδίκτυο, τις κατηγοριοποιεί αυτόματα με βάση τη θεματολογία, τις μορφοποιεί αυτόματα χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα templates και τις παρουσιάζει στους χρήστες του.
Το MatiaStaNea.GR δεν δημιουργεί τις ειδήσεις. Απλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να παρουσιάσει περιλήψεις άρθρων τα οποία δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Πώς λειτουργεί το MatiaStaNea.GR;

Το MatiaStaNea.GR χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις τεχνολογίες διαδικτύου για να συλλέξει ειδήσεις από διάφορες πηγές. Οι πηγές αυτές είναι τα web sites γνωστών εφημερίδων και περιοδικών, e-magazines και blogs. Η συλλογή των άρθρων γίνεται περιοδικά και τα άρθρα που παρουσιάζονται στο MatiaStaNea.GR ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά. Οι χρήστες του MatiaStaNea.GR μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία συλλογής των ειδήσεων προτείνοντας πηγές νέων ειδήσεων. Οι ειδήσεις κατηγοριοποιούνται με βάση τη θεματολογίας τους και με χρήση έξυπνων αλγορίθμων. Στη συνέχεια τα άρθρα μορφοποιούνται και παρουσιάζονται στις ιστοσελίδες του MatiaStaNea.GR. Οι χρήστες του MatiaStaNea.GR μπορούν να διαβάσουν περιλήψεις των ειδήσεων και σε περίπτωση που θέλουν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο οδηγούνται με σύνδεσμο στο web site της πηγής η οποία δημοσίευσε το άρθρο.

Τι μπορείτε να κάνετε με το MatiaStaNea.GR;
 • Να διαβάσετε τα τελευταία νέα από διάφορες πηγές (εφημερίδες, περιοδικά, blogs)
 • Να επιλέξετε συγκεκριμένη θεματική κατηγορία και να διαβάσετε τα τελευταία νέα από διάφορες πηγές (εφημερίδες, περιοδικά, blogs)
 • Να επιλέξετε συγκεκριμένη πηγή (εφημερίδα, περιοδικό, blog) και να διαβάσετε όλα ή τα τελευταία δημοσιευμένα νέα
 • Να συγκρίνετε πως παρουσιάζονται τα νέα από διαφορετικές πηγές (εφημερίδες, περιοδικά, blogs)
 • Να μοιραστείτε με τους φίλους σας στο facebook ή στο twitter κάποια είδηση
 • Να συμμετέχετε ενεργά στο MatiaStaNea.GR προτείνοντας μας κάποια νέα πηγή ειδήσεων μέσω της φόρμας επικοινωνίας
Σε ποιους απευθύνετε το MatiaStaNea.GR;

Το MatiaStaNea.GR απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να έχουν μία σφαιρική εικόνα των γεγονότων και αναζητούν ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο ενημέρωσης και σύγκρισης των ειδήσεων. Δίνοντας τη δυνατότητα στους αναγνώστες μας να διαβάσουν ειδήσεις από διαφορετικές πηγές πιστεύουμε ότι βοηθάμε την σφαιρική ενημέρωση και προωθούμε την κριτική ματιά στα γεγονότα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το MatiaStaNea.GR;
 • Αν βρήκατε χρήσιμο το MatiaStaNea.GR διαδώστε το στους φίλους σας
 • Γίνεται φίλοι μας στο facebook και προτείνετε την σελίδα μας στους φίλους σας
 • Ακολουθήστε μας στο twitter
 • Στείλτε μας τα σχόλια σας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας
 • Προτείνετε μας καινούργιες πηγές ειδήσεων χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας επιλέγοντας ως θέμα "νέα πηγή ειδήσεων"
Ποια είναι τα επόμενα βήματα του MatiaStaNea.GR;

Σκοπός της ομάδας του MatiaStaNea.GR είναι να δημιουργήσει και να προσφέρει στους χρήστες του εργαλεία ανάγνωσης ειδήσεων στο Ίντερνετ. Με αυτό το τρόπο ελπίζουμε να προωθήσουμε την κριτική και πολύπλευρη ενημέρωση στην εποχή της πληροφορίας. Το πρώτο βήμα έχει γίνει αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.