dancepress

ψυχαγωγία

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 Επαναλαμβάνεται φέτος για 3η χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού. Με την έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής που ήδη ξεκίνησε, σηματοδοτείται και η αντίστροφη μέτρηση για αυτή την 3η διοργάνωση που θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018, στο θέατρο του Κολλεγίου Ψυχικού. (όλο το άρθρο)


ψυχαγωγία

Η χορευτική και μουσική κοινότητα ενώνονται για ένα σπουδαίο σκοπό! 12 χορευτικές ομάδες, 70 χορευτές, καταξιωμένοι χορογράφοι, μουσικοί και ερμηνευτές και μια 20μελής χορωδία συμπράττουν για μια παράσταση-φόρο τιμής στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή μουσικο-χορευτική παράσταση 4 ενοτήτων: A. (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Η ιστορία της Μπόμπι Τζιν (Bobbi Jene) Α΄ χορεύτριας της Batsheva Dance Company έρχεται στο CineDoc. Η Αμερικανίδα χορεύτρια πέρασε μια δεκαετία ως Α΄χορεύτρια της Batsheva Dance Company, στο Ισραήλ. (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF), που θα πραγματοποιηθεί 25 Οκτωβρίου ως 4 Νοεμβρίου 2017, θα συμπεριλάβει εφέτος για πρώτη φόρα στον προγραμματισμό του μια νέα ενότητα με ταίνιες χορού. Η ενότητα φέρει τον τίτλο “Τεχνολογία και σώμα - Ο Χορός μέσα απο την κάμερα” και την επιμέλεια της έχει αναλάβει η Αλίκη Χιωτάκη, βιντεογράφος και αναλύτρια κίνησης. (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τὸ Ροδακιὸ, το δίγλωσσο βιβλίο (γαλλικά / αγγλικά) του Δημήτρη Κρανιώτη (ποίηση) και του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη (φωτογραφίες) με τίτλο Pina au rythme des oracles / Pina in the rhythm of oracles. Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες: Zaubertrauer Wunderbar Trauerspiel Τα κείμενα της ενότητας Zaubertrauer και Wunderbar γράφτηκαν στα γαλλικά από τον Δημήτρη Κρανιώτη, (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

17 - 28 Ιουλίου 2017 Χορογράφοι και χορευτές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία θα ταξιδέψουν στα Χανιά για το 7ο Dance Days Chania σε μια καθιερωμένη πλέον συνάντηση, προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα τους, να διδάξουν και να χορέψουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Με ένα πρόγραμμα 12 ημερών με 17 παραστάσεις, 17 σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις στην πόλη και προβολές ταινιών χορού, το Dance D (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Ο Δήμος Βύρωνα ανακοινώνει ότι θα προσλάβει ωρομίσθιο καλλιτεχνικό – διδακτικό προσωπικό για τη λειτουργία της Σχολής Χορού του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν κατά τη διδακτική περίοδο 2017 – 2018, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για το χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, για τις εξής παρακάτω κατά αριθμό ατόμων ειδ (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του πρώτου Compartments dance project, που πραγματοποιήθηκε πέρσι με μεγάλη συμμετοχή χορευτών και χορευτικών ομάδων και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει φέτος το «2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού - compartments dance project» από τη Δευτέρα 11 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2 (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Η περφόρμανς The Glass Between της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου που παρουσιάζεται στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20 & 21 Μαΐου 2017, μας καλεί να διακρίνουμε τη σχέση μεταξύ κίνησης και ήχου, μέσα από ένα απλό αντικείμενο: το διαχωριστικό γυαλί. Εξελίσσοντας στοιχεία της διδακτορικής της διατριβής, η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου εξερευνά τρόπους (όλο το άρθρο)

ψυχαγωγία

Η Διεθνής Ημέρα Χορού γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο από το 1982, στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre (1727-1810). Ο θεσμός καθιερώθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου - UNESCO και στόχο έχει να τιμηθεί η Τέχνη του Χορού, να γιορταστεί η παγκοσμιότητά του και να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρ (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος