efsyn

ειδήσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περίπου 30-40 μετανάστες, εντοπίστηκαν το πρωΐ της Παρασκευής στην παραλία του Τερσανά στο Ακρωτήρι Χανίων. Οι μετανάστες, οι οποίοι πιθανότατα κατάγονται από το Πακιστάν, είναι κυρίως νέοι σε ηλικία και έγιναν αντιληπτοί από κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. (όλο το άρθρο)


ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η πλειονότητα των πολιτών (52%) επικροτεί την επιλογή για μια κατ' αρχήν πολιτική συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup. Το 55% αντιμετωπίζει αρνητικά τη στάση της Ν. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ Παρά τις προειδοποιήσεις να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό, οι τελευταίοι πενήντα γενναίοι επέμειναν μέχρι τέλους στην έκταση όπου θα κατασκευαστεί ο αγωγός Dakota Access. Ωστόσο, καθώς στρατιώτες και αστυνομικοί μπήκαν στον καταυλισμό και τον διαλύουν, συνελήφθησαν δώδεκα διαδηλωτές. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ Στην έκθεση της Κομισιόν για το χρέος περιέχονται κάποιες προειδοποιήσεις για τον έλεγχό του και ερωτήματα για νέους φόρους και περικοπές δαπανών, αλλά εντός χρονικών ορίων τα οποία είναι σαφώς πιο χαλαρά από αυτά που αρχικά διαφαίνονταν. . (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στην ανάκληση του δικαιώματος επιλογής των διεμφυλικών μαθητών στη χρήση τουαλέτας ανάλογα με το σεξουαλικό προσδιορισμό τους. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο προχώρησε πλήθος διαδηλωτών. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με ιστορικό υψηλό κερδοφορίας και ρεκόρ παραγωγής και εξαγωγών ολοκλήρωσε το 2016 ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη των ΕΛ. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΕΥΡΩΠΗ Με ενός λεπτού σιγή επανεκκινούν οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στη Συρία, με τη χλομή ελπίδα να δοθεί τέλος στον πολύνεκρο εξαετή εμφύλιο που επίσης εκτόπισε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Μένει να φανεί αν η θέληση θα υπερνικήσει τη δυσπιστία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ Σειρά αναδιοργανωτικών μέτρων στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αλλά και μια έκπληξη ως προς τον νέο ρόλο που θα παίξει η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ Ο κόσμος μας έγινε πιο σκοτεινός και ασταθής στη διάρκεια του 2016, «τη χρονιά στην οποία η κυνική χρήση του αφηγήματος “εμείς εναντίον αυτών” και η διασπορά της επίρριψης ευθυνών, του μίσους και του φόβου παγκοσμίως έφτασε σε επίπεδο που δεν έχουμε δει από τη δεκαετία του 1930». Σ' αυτή τη ζοφερή διαπίστωση καταλήγει η (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ART - ΝΕΑ Ο σκηνοθέτης του «Δράκου» έφυγε στα 91 του χρόνια αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ελληνική τέχνη. Οι ταινίες του Νίκου Κούνδουρου ήταν πάντα αισθητική ή πολιτική πρόκληση για την εποχή τους. (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος