politicsonline

ειδήσεις

Καθαρά Δευτέρα, ημέρα καρναβαλιού και της μάσκας. Αν η μάσκα ορίζεται ως εξωπραγματικό ή γελοιογραφικό προσωπείο, ως ομοίωμα προσώπου, η κυβέρνηση ορίζεται ως ομοίωμα προσώπου της Αριστεράς. (όλο το άρθρο)


ειδήσεις

Για όσους δεν το κατάλαβαν, οι Γερμανοί μας το λένε πολύ καθαρά: –Ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM είχε πει πέρσι πως το πρώτο εξάμηνο Τσίπρα-Βαρουφάκη κόστισε στην Ελλάδα 100 δισεκατομμύρια! –Ο επίσης Γερμανός Τόμας Βίζερ, μέχρι προχθές Πρόεδρος του EWG, μας το λέει τώρα πιο καθαρά. Δεν κόστισε μόνο 100 δισεκατομμύρια το πρώτο […]. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Ο Νίκος Κοτζιάς μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα όσων λέει. Η φράση για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Novartis «ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι», είναι μια αντίληψη που θυμίζει ολοκληρωτισμό Ανατολικής Γερμανίας και πρακτικές Μπέρια Οι επικεφαλής των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών Γιάκοντα, Γέζοφ και Μπέρια εφαρμόζοντας εντολές του «κόκκινου τσάρου» που τις προσυπέγραφαν επιφανή μέλη [R (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε “Β” από “Β-” προέβη η Fitch Ratings, με θετικό το outlook. Η Fitch πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του χρέους της γενικής κυβέρνησης θα βελτιωθεί, υποστηριζόμενη από τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ, από τους μειωμένους πολιτικούς κινδύνους, από τα πρωτογενή πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης και από […]. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Ιδεολογική χρήση της ιστορίας: Για να συσταθεί ένα έθνος, για να υπάρξει δηλαδή εθνική συνείδηση σε έναν λαό, σχεδόν πάντοτε, η πολιτική και πνευματική του ελίτ ανατρέχει στο παρελθόν και επιλέγει εκείνα τα στοιχεία – πραγματικά, μυθικά ή φανταστικά – που μπορούν να ενώσουν το λαό της και ταυτόχρονα να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους, […] (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Ακαδημία Αθηνών για Σκοπιανό: Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού δεν προσδιορίζει και την ταυτότητά του Με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, που επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη […] (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Μετά το άκρως επικίνδυνο πείραμα των μνημονίων, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί ένα ακόμη πρωτόγνωρο «πρόγραμμα» με απρόβλεπτες συνέπειες, το οποίο θα ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά όχι και το συμφέρον της χώρας. Με τις οδηγίες της Κομισιόν, τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και τη σύμφωνη γνώμη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η […]. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Δεν ξέρω τι μυαλά κουβαλάνε στην κυβέρνηση, αλλά στην ιστορία με τη Novartis διέπραξαν στους χειρισμούς τα πιο απίστευτα και χονδροειδή λάθη. Ισως να συμβαίνει αυτό που λένε κάποιοι, ότι η κυβέρνηση -και ο Τσίπρας προσωπικά- βλέπουν ότι το έργο δεν βγαίνει:  Και πάνω στο άγχος και την πίεση πίστεψαν ότι η Novartis (μια υπόθεση […]. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Το έχω γράψει πολλές φορές ότι οι πολίτες κάνουν πολιτικές επιλογές με το βλέμμα στην τσέπη τους κι ενίοτε σκανδαλολογώντας με αίσθημα προσωπικής ηθικής αυθεντίας. Αυτό το δίπτυχο επιχειρεί να χειριστεί το τελευταίο διάστημα ο Τσίπρας μετατρέποντας σε πιο ευνοϊκό το, προφανώς δυσχερές, εκλογικό περιβάλλον που δημιουργείται από τις γενικότερες εξελίξεις. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Η έπαρση και η αλαζονεία, είναι ολέθριοι σύμβουλοι για έναν ηγέτη. Ιδίως αυτόν ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο καιρός «γύρισε», δεν έχει τον αέρα ούριο, ότι από την κορυφή του κύματος που είχε καβαλήσει, βουτάει προς τα κάτω… Ο Αλέξης Τσίπρας, ένας ευφυής και αδίστακτος διάττων πολιτικός, εκμεταλλεύθηκε με θεμιτούς και αθέμιτους όρους την […]. (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος