πολιτισμός

«Η ιστορία του Hedi»: Ο Χεντί δεν μιλάει πολύ. Σε κάθε του βήμα όμως αισθάνεσαι πως κουβαλά ένα βάρος - το βάρος των άλλων. (όλο το άρθρο)


Μήπως ο Πολύφημος - ο κύκλωπας που τύφλωσε ο πολυμήχανος Οδυσσέας - δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του Ομήρου, αλλά υπήρξε στην πραγματικότητα (όλο το άρθρο)

Πώς και τι τραγουδούσαν οι Rolling Stones την περίοδο που γίνονταν οι Rolling Stones; Τι άκουγαν οι Λονδρέζοι στα κλαμπ, τα περίφημα ballrooms, (όλο το άρθρο)

Η έδρα της Πινακοθήκης «Σάββας Πετράκης» είναι ο Κερατόκαμπος του Δήμου Βιάννου, ένας παράλιος οικισμός σε ένα από τα νοτιότερα σημεία της Κρήτης (όλο το άρθρο)

Στη μνήμη του βαρύτονου Ντμίτρι Χβοροστόφσκι (φωτογραφία), που πέθανε προχθές σε ηλικία 55 ετών, είναι αφιερωμένη η πρεμιέρα του «Ριγκολέτο» (όλο το άρθρο)

Ο Οκτώβριος στην Εθνική Λυρική Σκηνή «σφραγίστηκε» από τις πρεμιέρες της λειτουργίας τόσο της Κεντρικής όσο και της Εναλλακτικής Σκηνής στις (όλο το άρθρο)

Εάν φτάσει ώς το τέλος θα είναι μια κίνηση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου που ανοίγει τον δρόμο για μια ιδιότυπη κρατικοποίηση της (όλο το άρθρο)

Προέρχονται από όλο τον κόσμο, έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ κάποιες προβάλλονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Δεν είναι αυτά βέβαια. (όλο το άρθρο)

«Μη λέτε ψέματα! Μη λέτε ψέματα στους άλλους, μη λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Διότι αν λέτε ψέματα στους άλλους θα πάψετε να τους εκτιμάτε και. (όλο το άρθρο)

Τα Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων απονεμήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (όλο το άρθρο)

Bazaar διαβασμένων βιβλίων πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, από τις 10 το πρωί έως όσο πάει στο poems (όλο το άρθρο)

Για περισσότερο από δύο χρόνια, η Ελένη Ουζουνίδου ταυτίστηκε με τη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου». Η παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,. (όλο το άρθρο)

Tην καταβολή έκτακτης επιχορήγησης ύψους 1 εκατ. ευρώ προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού, «στο πλαίσιο της. (όλο το άρθρο)

Στο μαγικό κόσμο των social media δεν είναι λίγες οι φορές που ψεύτικες ειδήσεις, εξαπλώνονται σε χρόνο μηδέν μεταξύ των χρηστών του. Και κάπως. (όλο το άρθρο)

Ο Τζουντ Λο φαίνεται πως θα ερμηνεύσει τον ανδρικό βασικό ρόλο στην ταινία «Captain Marvel», την πρώτη ταινία της Marvel με γυναίκα ηρωίδα. Ο. (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος