οικονομία

Την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ανέστειλε για μερικές εβδομάδες ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν προκειμένου να προηγηθεί διάλογος με τη Μαδρίτη, ωστόσο σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πως η Καταλονία κέρδισε το δικαίωμα να είναι μια ανεξάρτητη χώρα. . (όλο το άρθρο)


σχετικά νέα

οικονομία

«Ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα και ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα; Και γιατί έπρεπε να γίνει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία;», διερωτήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «το εύλογο αυτό ερώτημα, κάνοντας πλέον τον απολογισμό της επίσκεψης, ενισχύεται». (όλο το άρθρο)

πολιτική

Το αποφασιστικό βήμα που επιχειρεί στην πράξη το ΝΑΡ με την Απόφαση του 4ου συνεδρίου του παρουσιάζει ο Άγγελος Χάγιος. «Αποτελεί προτεραιότητά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα, να σχεδιάσουμε και να προωθήσουμε σε κλάδους και πόλεις, πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση και το διάλογο όλου του δυναμικού που στρατεύεται στο στρατηγικό πεδίο, ενός σύγχρονου προγράμματος και […] . (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Το SPD έχει ήδη διευκρινίσει πως δεν πηγαίνει σε αυτές τις συνομιλίες με κόκκινες γραμμές, έθεσε ωστόσο έντεκα κεντρικά ζητήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι επίμαχα θέματα όπως το δικαίωμα της επανένωσης οικογενειών για πρόσφυγες, υψηλότερες συντάξεις για χαμηλοσυνταξιούχους κ. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Ηταν μια δύσκολη συνάντηση, ποιος δεν το ήξερε αυτό; Όμως, τα αποτελέσματα της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα επιβεβαίωσαν, τελικά, την ορθότητα της άποψης ότι οι συναντήσεις γίνονται, όχι όταν υπάρχουν λυμένα προβλήματα, αλλά όταν λιμνάζουν για να αναζητηθούν λύσεις, να γίνουν βήματα. Ακριβώς, διάλογος έγινε, ζωηρός, με ένταση, μάλιστα έξω και από τα καθιερωμένα πρωτόκολλα, οι διαφορές (όλο το άρθρο)

πολιτική

του Δημήτρη Σταμούλη Ο τρόπος που η κυβέρνηση σκέφτηκε να δράσει με την απεργοκτόνο (ν)τροπολογία είναι άκρως ενδεικτικός των προθέσεών της, αντιγράφοντας τις πιο άθλιες πρακτικές του σύγχρονου αστικού κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού της εποχής μας. Επίθεση κατά μέτωπο στο πιο στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται και να διεκδικούν από τον εργοδότη, την κυβέρνηση και το. (όλο το άρθρο)

τοπικά

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 5ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έκανε ειδική αναφορά στο πώς θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις Περιφέρειες. Περιέγραψε λοιπόν τις διαδικασίες ως εξής: Στο επίπεδο της διάρθρωσης των Περιφερειών και της ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης: ⦁   Οι Περιφερειακές Ενότητες διατηρούνται ως εκλογικές περιφέρειες, με δικαίωμα ΣΥΝΕΙΔΗΣ (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος