επιστήμη

Η ανεργία (58,4%) και η ακρίβεια που την ακολουθεί (20,4%) αποτελούν τους σημαντικότερους λόγους για τους (όλο το άρθρο)


Aνοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο της μη χρηματοδοτικής συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup. . (όλο το άρθρο)

Ανέκαμψαν τελικά οι τιμές των μετοχών την Πέμπτη, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 2,85%. . (όλο το άρθρο)

Nα παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά εννέα μήνες, έως τον Μάρτιο του 2018, αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ). Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να υιοθετηθούν και πάλι από τις χώρες μη μέλη του Οργανισμού – με επικεφαλής τη Ρωσία. (όλο το άρθρο)

Σε πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας πραγματοποιήθηκε ο κύριος όγκος των εισπράξεων το 2016, όπως προκύπτει από τα ταξιδιωτικά στοιχεία ανά περιφέρεια που παρουσιάζει για πρώτη φορά η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). . (όλο το άρθρο)

Την στενότερη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αμυντικό τομέα και σε στρατιωτικά ζητήματα εν γένει με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας ζήτησε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Λέβεν του Βελγίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. . (όλο το άρθρο)

Πλεονασματικός, άνω των 100 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ το α' τετράμηνο 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτέλεσής του, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. (όλο το άρθρο)

Αύξηση τζίρου και περιορισμό των ζημιών κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Intralot. O ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 20,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, διαμορφώνοντας έτσι τα συνολικά έσοδα για την περίοδο με λήξη την 31η Μαρτίου 2017 στα 367,9 εκατ. (όλο το άρθρο)

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και πιστοποίηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, μιλώντας κατά την τελετή για την υπογραφή των συμβάσεων με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energean για την παραχώρηση τριών χερσαίων περιοχώ (όλο το άρθρο)

Με το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Νοσοκομείου στην Ελλάδα για το 2016 τιμήθηκε για πρώτη φορά το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από τον Οργανισμό Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, International Healthcare Commission (IHC) (όλο το άρθρο)

Πλήρες επενδυτικό πλάνο για δίκτυο οπτικών ινών (FFTx) κατέθεσε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η WIND Ελλάς, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του κανονισμού «Vectoring» η οποία θα καθορίσει τον οδικό χάρτη για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας σε επίπεδο υποδομών. Πρόκειται για πλάνο το οποίο εντάσσεται στις επενδύσεις, ύψους μισού δις ευρώ, που έχει ήδη προγραμ (όλο το άρθρο)

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σε λίγες ώρες, πριν το Eurogroup, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. . (όλο το άρθρο)

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σε λίγες ώρες, πριν το Eurogroup, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. . (όλο το άρθρο)

Την εκπλήρωση από την Ελλάδα των προϋποθέσεων της ΕΕ για το έλλειμμα, δηλαδή τη μείωσή του κάτω από το 3% του ΑΕΠ ανακοίνωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανά χώρα. Ωστόσο, ο γάλλος επίτροπος διευκρίνισε ότι η επίσημη απόφαση για τη διακοπή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος θα ληφθεί μόλι (όλο το άρθρο)

«Τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί» αναγνώρισαν την Δευτέρα το βράδυ οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά τίποτε άλλο πέραν αυτού (όλο το άρθρο)

«Τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί» αναγνώρισαν την Δευτέρα το βράδυ οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά τίποτε άλλο πέραν αυτού (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος