επιστήμη

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 625,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,46%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,55 εκατ. (όλο το άρθρο)


Οι σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στην Ελλάδα προβληματίζουν και καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι του (όλο το άρθρο)

Με τη ρήση αυτή από την «Ασκητική» του Καζαντζάκη («Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, ας (όλο το άρθρο)

Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη είναι περιορισμένοι, αλλά παραμένουν σημαντικοί, ενώ μάλιστα έχουν αυξηθεί σε ορισμένους τομείς τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με την τακτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (Financial Stability Report) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη. . (όλο το άρθρο)

Την έντονη δυσαρέσκια της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), σχετικά με τη νέα τιμολογιακή πολιτική για το φάρμακο. Χαρακτηρίζει στρεβλή τη διαδικασία ανατιμολόγησης και υποστηρίζει ότι εστιάζει «μονομερώς και ασύμμετρα μόνο στις τιμές των οικονομικών ελληνικών φαρμάκων». (όλο το άρθρο)

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και πιστοποίηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, μιλώντας κατά την τελετή για την υπογραφή των συμβάσεων με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energean για την παραχώρηση τριών χερσαίων περιοχώ (όλο το άρθρο)

Στα 61,6 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του νοσοκομείου Υγεία το πρώτο τρίμηνο του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 4,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016. (όλο το άρθρο)

Αύξηση 13% σε τριμηνιαία βάση και 30% σε ετήσια βάση σημείωσαν τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 244 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2017. (όλο το άρθρο)

Βελτίωση των αποτελεσμάτων της πέτυχε στο α΄ τρίμηνο του 2017 η Τράπεζα Πειραιώς, η διοίκηση της οποίας δημοσιοποίησε εκτλος των μεγεθών του ομίλου και τα βασικά σημεία του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, με ορίζοντα το 2020 (όλο το άρθρο)

Βελτίωση των αποτελεσμάτων της πέτυχε στο α΄ τρίμηνο του 2017 η Τράπεζα Πειραιώς, η διοίκηση της οποίας δημοσιοποίησε εκτλος των μεγεθών του ομίλου και τα βασικά σημεία του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, με ορίζοντα το 2020 (όλο το άρθρο)

Με το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Νοσοκομείου στην Ελλάδα για το 2016 τιμήθηκε για πρώτη φορά το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από τον Οργανισμό Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, International Healthcare Commission (IHC) (όλο το άρθρο)

Πλήρες επενδυτικό πλάνο για δίκτυο οπτικών ινών (FFTx) κατέθεσε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η WIND Ελλάς, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του κανονισμού «Vectoring» η οποία θα καθορίσει τον οδικό χάρτη για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας σε επίπεδο υποδομών. Πρόκειται για πλάνο το οποίο εντάσσεται στις επενδύσεις, ύψους μισού δις ευρώ, που έχει ήδη προγραμ (όλο το άρθρο)

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σε λίγες ώρες, πριν το Eurogroup, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. . (όλο το άρθρο)

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σε λίγες ώρες, πριν το Eurogroup, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. . (όλο το άρθρο)

Την εκπλήρωση από την Ελλάδα των προϋποθέσεων της ΕΕ για το έλλειμμα, δηλαδή τη μείωσή του κάτω από το 3% του ΑΕΠ ανακοίνωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανά χώρα. Ωστόσο, ο γάλλος επίτροπος διευκρίνισε ότι η επίσημη απόφαση για τη διακοπή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος θα ληφθεί μόλι (όλο το άρθρο)

«Τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί» αναγνώρισαν την Δευτέρα το βράδυ οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά τίποτε άλλο πέραν αυτού (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος