επιστήμη

Προσωπική διαφορά έως 20% «δείχνει» το πρώτο δείγμα του επανυπολογισμού του 10% των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων. Πρόκειται για το κομμάτι των σημερινών συντάξεων που προς το παρόν έχει διασωθεί από τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά εκτιμάται ότι θα μπει στις δαγκάνες του κόφτη που μελετά η κυβέρνηση. (όλο το άρθρο)


Το Βερολίνο θα προτιμούσε η ελληνική κρίση να μην εμπλακεί στη γερμανική προεκλογική περίοδο, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ωστόσο επισημαίνει ότι τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, κυρίως επειδή είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν το ΔΝΤ θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Μια τέτοια κρίση θα προκαλούσε τρομερή ζημιά στη Γερμανία και την Ευρώπη» υποστηρίζει η (όλο το άρθρο)

Νέα επιστολή προς τους θεσμούς πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup ετοιμάζεται να αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταθέτοντας τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία-πακέτο που θα κλειδώσει τη β' αξιολόγηση και τις αυξημένες εγγυήσεις της ελληνικής πλευράς για την περίοδο μετά το 2018, σε συνδυασμό με τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. . (όλο το άρθρο)

Στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ επανέρχεται η κυβέρνηση σχετικά με το μοντέλο που θα έχει ο νέος διαγωνισμός. Το επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας Γ. (όλο το άρθρο)

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εξειδίκευση των κανόνων που θα ισχύσουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσε ο ESM (όλο το άρθρο)

«Αν θες την ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» έλεγαν οι Λατίνοι. Να είναι η πασίγνωστη αυτή ρήση που έχουν κατά νου οι πολιτικοί ηγέτες - ιδιαιτέρως οι Ασιάτες - την τελευταία διετία και εκτίναξαν στα ύψη τις «αμυντικές» δαπάνες των χωρών τους; Το γεγονός είναι ότι από το 2015 ο κόσμος άρχισε να επανεξοπλίζεται. (όλο το άρθρο)

Σημαντική υπέρβαση, τόσο των αρχικών, όσο και των αναθεωρημένων στόχων του Προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα δημόσια έσοδα το 2016. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η υπέρβαση των εσόδων προ επιστροφών φόρων σε σχέση με τον αναθεωρημένο στόχο του Προϋπολογισμού, ανήλθε σε 1,848 δισ. (όλο το άρθρο)

Εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αττική και Κρήτη μέσα σε ένα εξάμηνο θέτει η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προϋπόθεση για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, ενώ προτείνει μέτρα για την προστασία μικρών και τοπικών παραγωγών. . (όλο το άρθρο)

Ψηφίστηκε το απόγευμα από την ολομέλεια, το νομοσχέδιο «υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις». . (όλο το άρθρο)

Η διμερής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA), καθώς και το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης των δύο πλευρών, υπογράφηκαν από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρέσβη των ΗΠΑ. . (όλο το άρθρο)

Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η διαδικασία για τη δεύτερη φάση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας συμμετοχών η οποία θα ελέγχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ. . (όλο το άρθρο)

Την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του καυσίμου, που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου. . (όλο το άρθρο)

Μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ παρείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης στην εταιρεία Μύλοι Λούλη ολοκληρώνοντας επιτυχημένα την πρώτη της συναλλαγή στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας. (όλο το άρθρο)

Τα ρομπότ έρχονται πράγματι, όμως ο ρυθμός της αυτοματοποίησης και η αναπόφευκτη απώλεια θέσεων εργασίας θα συμβεί με πιο σταδιακό ρυθμό απ' ό,τι φοβούνται πολλοί, αναφέρει έκθεση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου MaKinsey. . (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος